Podcast

Via de podcasts zijn de diensten, of onderdelen daaruit ook automatisch op te halen voor gebruik op de iPod of een andere draagbare mp3-speler.

Verschillende smaken

Wij bieden drie verschillende podcasts aan:

  1. De meest recent opgenomen bijeenkomsten die ook te raadplegen zijn via het archief,
    http://archief.gkv-eindhoven.nl/archief/podcast/diensten
  2. Preken uit recente bijeenkomsten,
    http://archief.gkv-eindhoven.nl/archief/podcast/preken

Hoe abonneer ik mij?

U kunt zich abonneren op een podcast door de URL aan uw podcast software toe te voegen. Hoe dat gaat is afhankelijk van uw podcast software. Deze software zal er vervolgens automatisch voor zorgen dat de geluidsfragmenten worden opgeslagen op de computer of mp3-speler.
De links naar de verschillen podcasts zijn hierboven opgesomd. Deze links moet u invoeren in het programma dat u gebruikt. Ter voorbeeld de werking van enkele programma's:

iTumes

Abonneren op een podcast via Apple's iTunes kan ook op twee manieren:

  1. Sleep de link naar de  Bron in iTunes.
  2. Ga naar het menu "Geavanceerd" en selecteerd de optie "Abonneren op Podcast...". Vul de URL van de podcast in en klik op "OK".

iPodder

In iPodder zijn er twee manieren om op een podcast te abonneren:

  1. Klik op de  knop om een podcast toe te voegen en vul de link in.
  2. Ga naar het menu "Acties" en selecteer de optie "Voeg Feed toe...". Vul in beide gevallen de URL van de podcast in bij het veld URL en klik op "Opslaan".

Wat is een podcast?

De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en broadcasting. Alhoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling ervan. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audio(MP3)-bestanden met discussies, radioshows, muziekprogramma’s, beschikbaar stellen via Internet, en tevens een news feed in RSS-formaat creëren, die een verwijzing bevat naar de MP3-bestanden, en die automatisch verwerkt kan worden door podcast-aggregators of podcatchers. Deze laatste gaan die audio files dan automatisch downloaden en ze ofwel onmiddellijk op een MP3-speler kopiëren, ofwel aan de gebruiker melden dat hij ze op de PC kan beluisteren. In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma’s afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX,QuickTime, …) of software. De huidige podcastscene heeft iets van de geest en het enthousiasme van de eerste radiopiraten, en gebruikt als lijfspreuk de term ‘Almost Live Radio’.
Bron: podcastinfo.nl